Sacred English Choral Music | juni 2023

Sacred English Choral Music | juni 2023

Engeland is bij uitstek het land van de koormuziek. De eeuwenlange traditie van de dagelijkse Evensong heeft een schat aan prachtige koormuziek opgeleverd. Het Sweelinck Ensemble is samen met organist Hans Houtman in deze schatkamer gedoken en heeft een programma samengesteld met een selectie van de mooiste werken voor koor en orgel uit de 20e eeuw. Een programma vol spectaculaire composities en een grote klankrijkdom, met als uiteindelijke doel dat wat we wellicht als essentie van de Sacred English choral music kunnen zien: het met gevoel vertolken van tekst en het zoeken naar schoonheid en verstilling, zodat de muziek ons los kan maken van het hier en nu en ons openstelt voor dat wat tijd en plaats overstijgt.

Zaterdagavond 3 juni | Hervormde Kerk Hoornaar

Zondagavond 18 juni | Oude Kerk Voorburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *